Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ψάρεμα Ζαργάνας.

Οι επαγγελματίες τις ψαρεύουν με αφρόδιχτα και τράτες. Οι ερασιτέχνες πάλι τις πιάνουνε με πεταχτάρια, παραγάδια αφρού , με μονάγγιστρο,με συρτή , σαλαγκιές και καλάμι.Εγώ προσωπικά προτιμώ το μονάγγιστρο στον αφρό, γιατί είναι πολύ διασκεδαστικό.Σε 40άρα πετονιά βάζω ένα φελλό και μετά ένα παράμαλλο περίπου μια οργιά, με μικρό αγκίστρι.Η ζαργάνα επειδή έχει μεγάλο και μακρύ στόμα δεν καταπίνει γρήγορα το δόλωμα και έτσι πρέπει να την αφήσεις να το πάρει και να τρέξει με το δόλωμα στο στόμα.Μετά από λίγο θα το βάλει καλύτερα μέσα στο στόμα και αν τραβήξεις απότομα θα πιαστεί.Τέλος χρειάζεται προσοχή στο μάζεμα γιατί μπορεί να ξαγκιστρωθεί εύκολα.Πριν να ξεκινήσετε καλό θα ήταν να είσαστε σίγουροι ότι είναι πέρασμα το μέρος που είστε και να το μαλαγρώσουμε.
ΔΟΛΩΜΑ: Για δόλωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κομματάκι γαρίδας,σουπιά,καλαμάρι,σαρδέλα,αθερίνα αλλά και τεχνητά δολώματα.
Τέλος το κρέας της ζαργάνας είναι πολύ νόστιμο ειδικά τηγανητό.Βέβαια πολύ την χρησιμοποιούν και ως δόλωμα για μεγαλύτερα ψάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου