Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Σάλπα.

Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο ψάρι της Μεσογείου. Ανήκει στην οικογένεια των σπαρίδων και αποτελεί συχνή λεία για τους ερασιτέχνες ψαράδες. Είναι αρκετά παρεξηγημένο ψάρι, γιατί το κρέας του μυρίζει βούρκο. Το συγκεκριμένο, όμως, ψάρι γίνεται νόστιμο εάν καθαριστεί και μαγειρευτεί σωστά. Ζει κοπαδιαστό, σε μικρά σχετικά βάθη, κοντά σε φυκιάδες. Είναι ψάρι χορτοφάγο, αλλά μπορεί να τραφεί και με διάφορα καρκινοειδή. Το ψάρεμα της σάλπας γίνεται κυρίως με καλάμι από στεριά. Ένα πολύ καλό δόλωμα για τη σάλπα είναι το πορτοκάλι, στο οποίο δείχνει να ορμάει πολύ. Τέλος, τη βρίσκουμε όλες τις εποχές, αλλά οι χειμερινές είναι οι καλύτερες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου